Day in a Life

Mensen vragen wel eens; ‘Waarom zou ik een Day in a Life reportage laten doen?’
Het antwoord kan ik je het beste laten zien aan de hand van mijn eigen zoon. De herinneringen die je vast legt van het echte leven zijn zo ontzettend leuk om later terug te zien, zo herkenbaar. En ondanks dat ook wij elk jaar een reportage op locatie laten maken met het gezin is day in a life zo anders. Vast leggen voor later hoe het leven vroeger was.

De reportage hier onder is een reportage van mijn inmiddels 13 jarige zoon. Tijdens de reportage was hij 4 jaar oud. Mijn zoon heeft autisme, hij heeft een hele lange weg afgelegd. Uiteindelijk kwam hij terecht bij een centrum voor autisme waar hij 4 dagen in de week overdag heen ging om extra begeleiding te krijgen. Denk aan fysiotherapie, logopedie, het leren herkennen van emoties, omgaan met groepen etc. Hier heeft mijn zoon tussen zijn 3e en 5e jaar gezeten en hebben ze hem klaar gestoomd om naar speciaal onderwijs te gaan.

Elke ochtend stonden we vroeg op om te zorgen dat hij op tijd klaar was om met het busje naar de dagbesteding te gaan.
Dat moment heb ik vast gelegd in onderstaande reportage. En wat ben ik er blij mee. Inmiddels is het een tiener, zit hij op de middelbare school , gaat hij met een ander busje en hebben we helaas niet meer deze super lieve buschaffeur, Kyra. We hadden zoveel vertrouwen in haar en ze was zo ontzettend leuk was met de kinderen tijdens de rit.

Als mijn zoon straks volwassen is zal hij deze reportage altij hebben om op terug te kijken en te zien welke lange weg hij afgelegd heeft.

En ook als jouw kind(eren) geen speciaal pad bewandeld zijn juist deze momenten het leukst om terug te zien. Mijn favoriete foto’s zijn die waar het heftige groene 70e jaren behang met bogen van mijn ouders op te zien is met de foeilelijke bruin met oranje gebloemde rib bank er op. Wie verzint de combi… maar wat heb ik hier veel mooie herinneringen aan.

Pak dus nu je kans om ook een moment of dag vast te leggen. En het maakt niet uit in welk stadium van jullie leven jullie zitten. Alles is leuk en de moeite waard, want het is jullie leven.